Villa Anzére

Hérens, Switzerland

A Dutch client, who is an entrepreneur, hobby pianist, and racing driver, was not entirely satisfied with the cluttered layout of the chalet design that was included with the purchase of the building plot, so he asked us for advice on how to change it.

The traditional chalet, originating from ‘chahtelèt’ (shepherd’s hut), consists of a solid wooden house with shutters and gable roof resting on a stone foundation. In the Swiss Alps, the chalet has gradually become a multigabled pastiche as a luxury ski chalet or grown to mega proportions with a maximum number of apartments for affordable tourism.

Credit:

Arhitects: SeARCH
Photo: Ossip van Duivenbode

Collections in this project

Brokis_MUFFINS CANDLEHOLDER_PC1008__PH5808_©_Martin_Chum
Muffins Candleholder
Brokis_MUFFINS_PC849_PC850__PH1609_©_Martin_Chum
Muffins
pendant, table, floor

See more projects

Brokis_PURO SINGLE_PURO SOLO_PC1010_PC1011_PC1012_PC1015_PC1013_PC1014_PC1122_PC1124_PC1121__PH342_©_Midi_Photography
Mana Restaurant
Brokis_GEOMETRIC LIGHT_PC1144_PC1141__PH6925_©_Thomas_de_Bruyne
G4 AGENCY Showroom
Brokis_CAPSULA_PC937__PH1283_©_Shai_Epstein
Layers, Private house